Winter recepten

Winter! Een jaargetijde dat vraagt om hartverwarmende gerechten: stamppotten, stoofpotten, ovenschotels, hartige taarten … Met onze recepten maak je makkelijk een wintergerecht waar iedereen duimen en vingers bij aflikt.

Aan deze toppers kan je vast niet weerstaan: puree van zoete aardappel en pastinaak met zalmburger, varkenshaasje met zoete-aardappelkroketten en roodbaarshaasje met pastinaakpuree.

Espresso Martini Margarita cocktail Gevulde pasta met wittekool en tomatensaus Mocktail met cola en sinaasappel Winterse cocktail met cola en licor 43 Hertenkalfsragout met pastinaakfrietjes Gevulde portobello’s met groentecouscous Pappardelle met wittekool en kip Winterse salade van sinaasappel, wortel, rode biet en feta Groene thee met citroen en tijm Gembershot met kurkuma en mandarijn Farfalle met geroosterde groenten en ricotta Eendenborstfilet met witloof en aardappelkroketten Kerstcroque Wraps met rode biet en rucola Fruitige kerstmannetjes Kerstboomhapjes met smeerkaas Mokka buche met rode bessen Mini-patisserie met cuberdonsaus Kerstkrans met ijs en macarons Kalkoengebraad met mandarijntjessaus en witloof Vispannetje met pommes duchesses Bloemkoolsteaks met champignonsaus en parelcouscous Gourmetpannetje met koekjes en marshmallows Gourmetpannenkoekje met aardbei en framboos Gourmetpannetje met zalm en pesto Gourmetpannetje met kippengyros en zoete aardappel Kruidige mocktail met gin en peer Ananas Crodino met kokos Christmas sangria Kroketjes met Iberische ham en komkommersalade Torentje van rode biet, koolrabi en zalm Feestelijke aspergeroomsoep Crostini met brie Whiskycocktail met veenbessensap Gin-tonic met sinaasappel en tijm Chicken nuggets met ketchup en sesamzaadjes Appeltoastjes met kruidenkaas Kaasbolletjes met andalouse Gefrituurde scampi met tartaarsaus Gevulde dadels met ricotta en pistachenoten Gevulde dadels met blauwe kaas en walnoten Gevulde dadels met geitenkaas en spek Gevulde dadels met feta en granaatappel Jarcuterie Frisse bietjes Gekaramelliseerde spruitjes Pittige zoete aardappel Gourmet met spek, raclettekaas en peer Vegetarische gourmet met brie en aubergine Vegetarische gourmet met courgette en geitenkaas Gourmet met grisonvlees en raclettekaas Risotto met spliterwten en gebakken rookworst Gepaneerde kabeljauw met zoeteaardappelfrietjes en tartaarsaus Quiche met wortel, rode biet en feta Dunne lende met aardappelsalade Carpaccio van aardappel en salade met garnalen Kassler met blackwellsaus, peterseliewortelsalade en krieltjes Stoofpotje met groene linzen, pastinaak en Poolse worst Tomatensoep met balletjes Courgettesoep met spinazie, spek en croutons Snelle minestrone Pastinaaksoep met peer en pastinaakchips Erwtensoep met gerookte zalm en dille Courgettesoep met mascarpone en pesto Tartiflette met ui en aardappel Warme chocolademelk met kaneel en marshmallows Plaattaart met witloof en ricotta Gemarineerde scampi met broccolipasta Ardens gebraad met wortelpuree, witloof en kruidenolie Winterse maaltijdsoep met hammetje en spek Kalkoengebraad met witloof en krieltjes Sint-jakobsnoten en pens op een bedje van prei Varkenshaasje met kroketten, sperziebonen en champignons Winterse appel- kaneelconfituur Smullen van Japan: eend met teriyakisaus Proeven van Noorwegen: zalm met granaatappel en spruitjes Genieten van Italië: open lasagne Kruidig varkenshaasje met gratin dauphinois Wajo, mayo! Dipsaus met sriracha Pasta met hertenragout en witloof Hertenragout met witloofrolletjes, kroketjes & veenbessen Scampi diabolique Portobello met peterselieboter, geitenkaas en balsamico Rundercarpaccio met rode biet Boschampignonsoep met spekjes, lente-ui & tijm Quiche met zalm en dille Perzik bellini Peer collins Negroni met kerstkruiden Winterse mojito Whiskey met wauw-effect Een kerstkrans om in te bijten Avocadocrème met pittige rivierkreeftjes Ribeye met fris witloof-appelslaatje Stoofpotje met tofoe en broccoli Gekruide pangasius met zuiders stoofpotje Roodbaarshaasje met pastinaakpuree Kabeljauw met spirelli, knolselder en pompoen Eendenborst met witloofpuree en spruitjes Crostini met geitenkaas, pompelmoes en honing Hammetje met aardappelschijfjes en rodekoolsalade Eendenborstfilet met appeltjes en veenbessen en grand-veneursaus Roulade van haantje met pastinaak en kroketten Ribeye met frietjes en fruitig witloofslaatje Kruidengebraad met spruitjespuree Ovenschotel van pladijs met groentesaus Kerstrol met mascarpone en rood fruit Gevulde kalkoen met pastinaaktorentje en salade met druiven-notendressing Varkenshaasje met zoete-aardappelkroketten en groentekransje Biohamburger met geroosterde krieltjes en witloof Ardens gehaktbrood met schorseneren-aardappelpannetje Zeebaarsfilet met witloof en parelcouscous Puree van zoete aardappel en pastinaak met zalmburger Risotto met eekhoorntjesbrood en carpaccio Hapje van mueslibrood met Ganda-ham en pompelmoes Schelvishaasje en witloof uit de oven Sinaasappel-citroenvinaigrette Citroenvinaigrette met dille Pistolet met haring, rode biet en appel Chocomousse met sneeuwrotsjes Speculaascake in een kopje Worstenbroodjes in kerstjasje Rendiercrackers Appelconfituur met kaneel Chocoladelepels voor in warme melk Zelf chocoladekommetjes maken Oesters met cava-granita Smoothie bowl met spinazie, mango en banaan Smoothie bowl met peer, kiwi en appel Frietjes van pastinaak Veggiestoofpotje met zoeteaardappelpuree en rodekool Traybake zalm met rode biet en dilledressing Roodbaars met kikkererwtenstoofpotje