Ribeye met fris witloof-appelslaatje.

nutriscore
beae61a8b20264c5a1ec347b3da33e0f10ea4acaf7854c37aa444943d3818bce.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

664.0 kcal

Vetten

45.3 g

Verzadigde vetzuren

14.4 g

Koolhydraten

19.9 g

Suikers

5.9 g

Vezels

3.1 g

Eiwitten

37.9 g

Zout

2.4 g

Bereidingswijze

  1. Maak de blaadjes witloof los. Snij de ongeschilde appel in 4 partjes, verwijder het klokhuis en snij dan in heel fijne plakjes

  2. Meng de veldsla, het witloof en de appel in een kom.

  3. Smelt de boter in een pan en bak het vlees 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Laat even rusten onder aluminiumfolie.

  4. Hak intussen de walnoten grof en pers de citroen.

  5. Snij het vlees in schuine repen. Verdeel het witloofslaatje over de borden en besprenkel met de walnootolie en het citroensap. Werk af met de aardappelsalade en het vlees.