Appelconfituur met kaneel.

nutriscore
1cf21d118107123da30d9863f64934ad38478de013e19ccf212630932d503cbe.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

1101.0 kcal

Vetten

0.0 g

Verzadigde vetzuren

0.0 g

Koolhydraten

272.3 g

Suikers

270.7 g

Vezels

4.9 g

Eiwitten

0.7 g

Zout

0.0 g

Bereidingswijze

  1. Snij de ongeschilde appelen in stukjes.

  2. Pers de citroen en verzamel het sap.

  3. Breng 1 L water (per 4 personen), het citroensap en de appelstukjes aan de kook in een kookpot.

  4. Verlaag het vuur en laat 30 min. sudderen. Het fruit mag niet plat worden.

  5. Laat het mengsel uitlekken in een propere keukenhanddoek of neteldoek (je houdt ± 1 L vocht (per 4 personen) over).

  6. Doe opnieuw in de kookpot, voeg de suiker en het stokje kaneel toe en breng opnieuw aan de kook.

  7. Verlaag het vuur en laat ± 1 uur koken (tot alles mooi indikt). Van zodra het schuim verdwenen is, is je confituur klaar. Haal het kaneelstokje eruit.

  8. Doe het mengsel in een weckpot.