Hertenragout met witloofrolletjes, kroketjes & veenbessen.

nutriscore
4c9df226a2d1d69654387b617d9219c9180b606e4bec4f95de6f28376c6e7812.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

706.0 kcal

Vetten

23.5 g

Verzadigde vetzuren

11.7 g

Koolhydraten

45.4 g

Suikers

20.5 g

Vezels

5.3 g

Eiwitten

42.2 g

Zout

4.5 g

Bereidingswijze

  1. Dep het vlees goed droog.

  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Smelt 2/3 van de boter in een kookpot. Bak de ragout aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  4. Voeg de ui en het knoflook toe. Overgiet met de wijn en de porto. Verkruimel er de peperkoek over.

  5. Laat alles zo’n 30 min. garen. Kruid met peper en zout.

  6. Wikkel elk stronkje witloof en 2 takjes tijm in 1 sneetje ontbijtspek. Pers de sinaasappel.

  7. Smelt de rest van de boter in een pan en bak het witloof met spek 10 min.

  8. Overgiet met het sinaasappelsap en laat 5 min. garen.

  9. Bereid de kroketjes.

  10. Doe de veenbessen in een steelpannetje en warm zachtjes op.