Energie
706 kcal
Vetten
23.5 g
Verzadigde vetzuren
11.7 g
Koolhydraten
45.4 g
Suikers
20.5 g
Vezels
5.3 g
Eiwitten
42.2 g
Zout
4.5 g
Dep het vlees goed droog.
Snipper de ui en het knoflook fijn.
Smelt 2/3 van de boter in een kookpot. Bak de ragout aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
Voeg de ui en het knoflook toe. Overgiet met de wijn en de porto. Verkruimel er de peperkoek over.
Laat alles zo’n 30 min. garen. Kruid met peper en zout.
Wikkel elk stronkje witloof en 2 takjes tijm in 1 sneetje ontbijtspek. Pers de sinaasappel.
Smelt de rest van de boter in een pan en bak het witloof met spek 10 min.
Overgiet met het sinaasappelsap en laat 5 min. garen.
Bereid de kroketjes.
Doe de veenbessen in een steelpannetje en warm zachtjes op.