Roodbaars met kikkererwtenstoofpotje.

nutriscore
0a0b785b890752c043347505b6f419efe50b067b3e311960fa345aa99f526470.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

577.0 kcal

Vetten

13.2 g

Verzadigde vetzuren

4.4 g

Koolhydraten

61.4 g

Suikers

10.4 g

Vezels

13.5 g

Eiwitten

46.1 g

Zout

2.0 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (15 min. + 12 u. weken)
  1. Laat de kikkererwten 12 u. weken in een ruime hoeveelheid water.

  2. Snipper de sjalot en het look fijn.

  3. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de paprika’s en snij in reepjes.

  4. Hak de peterselie grof.

  5. Snij de vis in hapklare stukken en bestrooi met de viskruiden.

  6. Bereiding (55 min.)
  7. Kook de kikkererwten ± 45 min. afgedekt in water. Giet af.

  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot, het look en de paprika ± 5 min. Kruid met het paprika-, het komijnpoeder en de cayennepeper.

  9. Roer er de kikkererwten onder. Overgiet met de tomatenstukjes en 1 dl water (per 4 personen). Kruid met peper en zout. Schik er de stukken vis op en laat afgedekt 10 min. sudderen.

  10. Overgiet de couscous met 6 dl kokend water (per 4 personen) en laat afgedekt 8 min. zwellen. Roer los met een vork en roer er de boter onder. Kruid met peper en zout.

  11. Verdeel de couscous over de borden samen met de kikkererwten en de vis. Bestrooi met de peterselie.