Pastinaaksoep met peer en pastinaakchips.

Pastinaaksoep met peer en pastinaakchips
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

145 kcal

Vetten

6.8 g

Verzadigde vetzuren

1.2 g

Koolhydraten

15.9 g

Suikers

8.9 g

Vezels

4.7 g

Eiwitten

2.7 g

Zout

2.7 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  2. Snij intussen 50 g geschilde pastinaak (voor 4 personen) in heel dunne plakjes (gaat makkelijk met de mandoline). Snij de rest van de pastinaak, de peer (zonder het klokhuis) en de sjalotten in stukken.

  3. Meng de pastinaakplakjes met de helft van de olijfolie en kruid met zwarte peper. Leg op een bakplaat met bakpapier en zet ± 12 min. in de voorverwarmde oven, schep halverwege om. Haal uit de oven en kruid met de helft van het kerriepoeder. Meng goed.

  4. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig, voeg de rest van de pastinaak en de peer toe en laat nog 2 min. stoven. Voeg de bouillonblokjes toe samen met 1 L water (voor 4 personen). Breng aan de kook en laat 20 min. sudderen, kruid met zwarte peper. Mix fijn met de staafmixer.

  5. Serveer de soep, bestrooi met de rest van het kerriepoeder, de pastinaakchips en de tuinkers.