Roulade van haantje met pastinaak en kroketten.

nutriscore
732e6c8f88b524553d27ffcf1e3a0aa7a60d64282631b0f3d8ce213c3316c46f.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

830.0 kcal

Vetten

48.0 g

Verzadigde vetzuren

16.8 g

Koolhydraten

37.9 g

Suikers

9.4 g

Vezels

7.4 g

Eiwitten

57.8 g

Zout

5.4 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (5 min.)
  1. Hak de platte peterselie en de hazelnoten fijn.

  2. Schil de pastinaken en snij in gelijke stukken.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Bereiding (50 min.)
  5. Verdeel de helft van de boter over de roulade, kruid met peper en zout. Bak ± 50 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Kook intussen de pastinaak ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en mix tot een gladde puree. Meng er de zure room onder en kruid met peper en zout.

  7. Smelt de rest van de boter in een kookpot en bak de champignons ± 5 min. op een hoog vuur. Meng er de fijngesnipperde peterselie en de noten onder en breng op smaak met peper en zout.

  8. Bak de kroketten in de oven, airfryer of friteuse (instructies: zie verpakking).

  9. Verdeel de pastinaakpuree in dikke strepen over de borden. Schik er 1 à 2 sneetjes roulade op en lepel er de champignons over. Serveer met de kroketten.