Winterse salade van sinaasappel, wortel, rode biet en feta.

Winterse salade van sinaasappel, wortel, rode biet en feta
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

366 kcal

Vetten

26.5 g

Verzadigde vetzuren

10.1 g

Koolhydraten

15.8 g

Suikers

12.6 g

Vezels

6.1 g

Eiwitten

13.1 g

Zout

2.3 g

Bereidingswijze

  1. Snij de spruitjes in fijne plakjes. Schil de wortelen, snij in de lengte in 2 en dan in fijne halvemaantjes.

  2. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de spruitjes en de wortelen 7 à 8 min. Kruid met peper en zout.

  3. Snij intussen de rode biet in fijne partjes en de feta in blokjes.

  4. Schil de sinaasappelen, snij in de lengte in 2 en dan in halvemaantjes.

  5. Schik de spruiten en de wortelen op de borden, werk af met de rode biet, de sinaasappel en blokjes feta.

  6. Besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met de croutons en de pijnboompitten. Werk af met peper en zout.

Tip
Heb je nog sinaasappelen over?

Pers ze uit, giet het sap in ijsblokvormpjes en vries in. Serveer bij een mocktail, cocktail of gewoon in een glas water. Werk de glazen af met een takje tijm of munt voor nog meer smaak.