Varkenshaasje met kroketten, sperziebonen en champignons.

Varkenshaasje met kroketten, sperziebonen en champignons
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

512 kcal

Vetten

23.8 g

Verzadigde vetzuren

8.9 g

Koolhydraten

36.3 g

Suikers

3 g

Vezels

4.5 g

Eiwitten

35.9 g

Zout

4.1 g

Bereidingswijze

  1. Smelt de helft van de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout. Verlaag het vuur en laat nog ± 20 min. verder garen.

  2. Kook intussen de bonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  3. Snij de champignons in 4 of 6 en de ui in fijne ringen.

  4. Smelt de rest van de boter in een kookpot en bak de ui 2 à 3 min. Voeg de champignons toe. Roerbak nog 5 min. en meng er de bonen onder. Kruid met peper en zout.

  5. Bak de kroketten goudbruin in de friteuse op 180 °C.

Tip
Liever veggie?

Meng onder de groenten een blikje uitgelekte kikkererwten en stukjes tomaat. Werk af met verkruimelde feta.