Varkenshaasje met kroketten, sperziebonen en champignons.

nutriscore
Varkenshaasje met kroketten, sperziebonen en champignons

Bereidingswijze

  1. Smelt de helft van de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout. Verlaag het vuur en laat nog ± 20 min. verder garen.

  2. Kook intussen de bonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  3. Snij de champignons in 4 of 6 en de ui in fijne ringen.

  4. Smelt de rest van de boter in een kookpot en bak de ui 2 à 3 min. Voeg de champignons toe. Roerbak nog 5 min. en meng er de bonen onder. Kruid met peper en zout.

  5. Bak de kroketten goudbruin in de friteuse op 180 °C.

Tip
Liever veggie?

Meng onder de groenten een blikje uitgelekte kikkererwten en stukjes tomaat. Werk af met verkruimelde feta.