Kalkoengebraad met mandarijntjessaus en witloof.

Kalkoengebraad met mandarijntjessaus en witloof
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

952 kcal

Vetten

57.8 g

Verzadigde vetzuren

30.2 g

Koolhydraten

54.4 g

Suikers

41 g

Vezels

6.5 g

Eiwitten

50.3 g

Zout

3.8 g

Bereidingswijze

  1. Bereid de kalkoen zoals beschreven op de verpakking.

  2. Snij de witloofstronkjes in de lengte in 2. Smelt 1/4 van de boter in een grote pan en voeg het witloof en de bonenrolletjes toe. Bak 12 à 15 min., kruid met peper en zout en draai regelmatig om.

  3. Bak intussen ook de zoete-aardappelschijfjes zoals aangegeven op de verpakking.

  4. Snipper de ui fijn. Smelt de rest van de boter in een kookpot of grote pan. Bak de ui glazig. Voeg het sap uit het blik mandarijntjes toe (de mandarijnen nog niet). Laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe en kruid met peper en zout.

  5. Hak de dragon grof en voeg samen met de mandarijntjes toe aan de saus.

  6. Snij het vlees in plakjes, serveer met een beetje saus, de groenten en de zoete aardappel. Geef er de rest van de saus apart bij.

Tip
Nog kalkoen over?

Snij het in fijne plakjes en maak er je lunch mee: tussen je broodje of gemengd met wat pasta.