Ovenschotel van pladijs met groentesaus.

nutriscore
dea934bda6e2746b6d55800b52d53077e3a4700034ab908d25c94245509f93ef.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

485.0 kcal

Vetten

10.7 g

Verzadigde vetzuren

6.2 g

Koolhydraten

51.1 g

Suikers

13.6 g

Vezels

10.7 g

Eiwitten

40.5 g

Zout

1.3 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min. )
  1. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  2. Snipper de sjalot fijn en hak de peterselie grof.

  3. Snij het wit van de prei in de lengte in 2. Snij in fijne halvemaantjes.

  4. Bereiding (30 min. + 25 min. in de oven )
  5. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer met 1/4 van de melk en de helft van de boter. Meng er de peterselie onder en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Smelt de rest van de boter in een kookpot en bak de sjalot glazig. Meng met de prei en de wortel en roerbak 5 à 6 min. Roer er de bloem onder.

  8. Voeg de rest van de melk toe en laat indikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  9. Doe een bodem groentesaus in een ovenschaal, schik daarop de pladijs en overgiet met de rest van de saus. Werk af met de puree.

  10. Bak 20 à 25 min. in de oven. Gebruik de grillfunctie voor een knapperig korstje.