Kerstrol met mascarpone en rood fruit.

nutriscore
2279ee063bc9efb72e770faea1a33b056774e1fb6a5e2985a5dd75a200c62d19.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

518.0 kcal

Vetten

35.2 g

Verzadigde vetzuren

22.1 g

Koolhydraten

40.7 g

Suikers

30.4 g

Vezels

3.3 g

Eiwitten

8.0 g

Zout

0.2 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (15 min. )
  1. Scheid de eidooiers van de eiwitten.

  2. Hak de pistachenoten grof.

  3. Snij de boter in kleine stukjes.

  4. Bereiding (25 min. + 10 min. in de oven + afkoelen)
  5. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  6. Klop de eiwitten stijf en voeg 1 el suiker (per 4 personen) toe. Klop 10 min. tot een glanzende witte massa.

  7. Klop de eigelen en 100 g suiker (per 4 personen) tot een witte massa. Zeef er de patisseriebloem, het maïszetmeel en een snuifje zout boven. Meng goed en spatel er voorzichtig de eiwitten en de stukjes boter onder.

  8. Verdeel over een bakplaat met bakpapier zodat het overal dezelfde dikte heeft. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Leg de cake op een vochtige keukenhanddoek en bestrooi met de rest van de suiker. Rol strak op en laat afkoelen.

  10. Klop de slagroom op en meng er de mascarpone en de bloemsuiker onder. Mix 75 g frambozen (per 4 personen) en meng onder de helft van de mascarpone. Rol de cake open en verdeel er de gekleurde mascarponecrème, 75 g frambozen (per 4 personen) en 50 g blauwe bessen (per 4 personen) over. Bestrooi met de helft van de grofgehakte pistachenoten en rol strak op.

  11. Bestrijk de buitenkant met de witte mascarponecrème en werk af met de rest van de frambozen, blauwe bessen en grofgehakte pistachenoten.