Bereid je teriyakisaus: meng 1 cm gember (geraspt),
2 el honing en 4 el sojasaus met elkaar. Zet apart.
Dep de eendenborstfilets droog met keukenpapier.
Maak kleine inkepingen in het vet (in de vorm van
een ruitjespatroon).
Bak 6 min. in een pan op de
vetkant. Het vet zal smelten. Draai om en laat nog
3 min. verder bakken.
Rasp de rest van de gember
en pers de limoen. Snipper de knoflook en lente-ui
fijn. Snij de chilipeper in twee, verwijder de pitjes en
zaadlijsten en snipper fijn.
Haal de eend uit de pan.
Bak in het resterende vet de gember, het knoflook en
de chilipeper.
Voeg de teriyakisaus en het limoensap
toe. Laat wat inkoken.
Kook de rijstvermicelli in
lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
Snij intussen de komkommer in reepjes.
Schik de
vermicelli op een bord samen met de eend. Overgiet
met de teriyakisaus en werk af met de komkommer,
het sesamzaad en de lente-ui.