Smullen van Japan: eend met teriyakisaus.

nutriscore
2b0b5a972f3be71b300192e981e0896b5631976acf6847c9d9af68aa83e38c7c.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

610.0 kcal

Vetten

20.9 g

Verzadigde vetzuren

0.4 g

Koolhydraten

75.3 g

Suikers

20.9 g

Vezels

4.0 g

Eiwitten

28.9 g

Zout

2.7 g

Bereidingswijze

  1. Bereid je teriyakisaus: meng 1 cm gember (geraspt), 2 el honing en 4 el sojasaus met elkaar. Zet apart.

  2. Dep de eendenborstfilets droog met keukenpapier.

  3. Maak kleine inkepingen in het vet (in de vorm van een ruitjespatroon).

  4. Bak 6 min. in een pan op de vetkant. Het vet zal smelten. Draai om en laat nog 3 min. verder bakken.

  5. Rasp de rest van de gember en pers de limoen. Snipper de knoflook en lente-ui fijn. Snij de chilipeper in twee, verwijder de pitjes en zaadlijsten en snipper fijn.

  6. Haal de eend uit de pan. Bak in het resterende vet de gember, het knoflook en de chilipeper.

  7. Voeg de teriyakisaus en het limoensap toe. Laat wat inkoken.

  8. Kook de rijstvermicelli in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Snij intussen de komkommer in reepjes.

  10. Schik de vermicelli op een bord samen met de eend. Overgiet met de teriyakisaus en werk af met de komkommer, het sesamzaad en de lente-ui.