Varkenshaasje met zoete-aardappelkroketten en groentekransje.

nutriscore
33fdce6b0deb3311409f2ed311dd3796e30dfb5171211efe7ca61a464d0d150a.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

599.0 kcal

Vetten

29.9 g

Verzadigde vetzuren

13.1 g

Koolhydraten

22.0 g

Suikers

6.5 g

Vezels

5.7 g

Eiwitten

57.6 g

Zout

3.2 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min.)
  1. Breek de uiteinden van de boontjes.

  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Bereiding (20 min. + 15 min. in de oven )
  4. Kook de boontjes 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  5. Smelt de helft van de boter in een braadpan en bak de varkenshaasjes goudbruin aan elke kant. Leg in een ovenschaal en bedruppel met het braadvet. Zet 15 min. in de oven. Haal uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

  6. Rol intussen het spek rond een hoopje boontjes. Maak ± 12 pakketjes (per 4 personen).

  7. Smelt de rest van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de pakketjes goudbruin aan elke kant.

  8. Warm de wortelschijfjes op en bak de kroketten in de oven (instructies: zie verpakking).

  9. Giet de room in de braadpan van het vlees en voeg de mosterd toe. Kruid met zwarte peper en zout en laat even inkoken.