Dunne lende met aardappelsalade
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

449 kcal

Vetten

17.3 g

Verzadigde vetzuren

9.8 g

Koolhydraten

28.1 g

Suikers

7 g

Vezels

8.7 g

Eiwitten

40.4 g

Zout

1.7 g

Bereidingswijze

  1. Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  2. Snij intussen de rode ui in fijne ringen.

  3. Smelt de helft van de boter in een braadpan en bak de aardappelschijfjes ± 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  4. Smelt intussen de rest van de boter in een andere pan. Kruid de dunne lende met peper en zout en bak ± 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Zet het vuur lager en laat eventueel verder garen naar eigen smaak.

  5. Doe de aardappelschijfjes in een kom en meng er de prinsessenbonen, de rode ui en de vinaigrette onder. Verkruimel er de feta over.

  6. Snij het vlees in schuine sneetjes en serveer met de aardappelsalade.