Traybake zalm met rode biet en dilledressing.

nutriscore
25cf7b13db31ae3b8f1a397f01805cd8b37c432e7b7266c76ef038bd4782fc6c.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

515.0 kcal

Vetten

36.0 g

Verzadigde vetzuren

11.9 g

Koolhydraten

16.7 g

Suikers

8.0 g

Vezels

6.4 g

Eiwitten

27.8 g

Zout

1.6 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snij de geschilde pompoen in de lengte in 2 en daarna in schijven van 2 cm. Verwijder de pitten en de draden. Snij de rode biet in schijven van 1 cm. Snipper de dille fijn. Pers het look. Spoel de bonen onder koud water en giet af.

  3. Leg de pompoen en de rode biet op een bakplaat met bakpapier. Voeg peper, zout, 2/3 de van de olijfolie en de helft van het look toe. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Bestrijk intussen de zalm met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout. Voeg samen met de bonen toe aan de bakplaat. Zet nog 15 à 20 min. in de oven.

  5. Maak de dressing: meng de yoghurt met de dille (hou wat apart voor de afwerking), de rest van het look, peper en zout.

  6. Werk af met de rucola, de dressing en nog wat dille.