Gevulde kalkoen met pastinaaktorentje en salade met druiven-notendressing.

nutriscore
c18dd833b1f0e45f63f558b5af71896157580c0ef5f16e0d3855a1dc5b54a3ee.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

718.0 kcal

Vetten

25.9 g

Verzadigde vetzuren

5.9 g

Koolhydraten

52.2 g

Suikers

21.0 g

Vezels

10.1 g

Eiwitten

63.4 g

Zout

2.3 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (15 min. )
  1. Schil de pastinaken en snij de helft in kleine dobbelsteentjes van ± 1 cm. Snij de rest in grove stukken.

  2. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  3. Pers het look fijn.

  4. Rits de blaadjes van de takjes tijm (hou 1 takje per persoon opzij). Meng met 2/5 van de olijfolie en het look. Meng onder de pastinaakdobbelsteentjes en doe in een ovenschaal.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding (25 min. + 30 min. in de oven)
  7. Zet het gebraad 30 min. in de voorverwarmde oven. Zet er na 10 min. de pastinaakblokjes bij.

  8. Kook intussen de aardappelen en de grotere stukken pastinaak 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Verhit intussen 1/5 van de olijfolie in een kookpot en bak de walnootpitten en de druifjes tot ze barsten (± 2 min.). Voeg de balsamicoazijn toe, bak nog 1 min. en haal van het vuur. Meng er de rest van olijfolie onder en kruid met zwarte peper en zout.

  10. Stamp de aardappelen en de pastinaak fijn, meng er de boter onder en kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  11. Haal de kalkoen uit de oven en laat 10 min. afgedekt rusten. Snij in sneetjes.

  12. Meng de helft van de druivendressing onder de salade.

  13. Maak een torentje van de aardappel-pastinaakpuree, verdeel er de geroosterde pastinaak over en werk af met een takje tijm. Leg 2 plakjes kalkoen op een bord en lepel er de rest van de dressing over. Serveer met het slaatje.