Kruidengebraad met spruitjespuree.

nutriscore
e9296f8caca4125c460c6b6dbbf035436954d8ca07e6ee0b0bbaad89368edbe6.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

510.0 kcal

Vetten

10.3 g

Verzadigde vetzuren

2.4 g

Koolhydraten

51.5 g

Suikers

17.3 g

Vezels

17.6 g

Eiwitten

41.5 g

Zout

5.0 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (5 min. )
  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  2. Schil de appelen en snij in blokjes van 2 cm.

  3. Snipper de sjalot en het look fijn.

  4. Verwijder het voetje van de spruiten.

  5. Bereiding (50 min. )
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Leg het gebraad in een ovenschaal, kruid met peper en zout en zet ± 50 min. in de oven.

  8. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Kook de spruiten 10 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het look 1 min. Voeg de appel toe en laat 2 à 3 min. garen. Overgiet met het bier en laat verdampen. Roer er de spruiten onder.

  11. Stamp de aardappelen met een pureestamper. Voeg de melk en de spruitenmengeling toe. Kruid met peper en zout.