Ardens gehaktbrood met schorseneren-aardappelpannetje.

nutriscore
e0ffae121991b8e3b921e3000fd156d01e15c68a05cbf752094d53e08ee971b2.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

734.0 kcal

Vetten

42.0 g

Verzadigde vetzuren

12.9 g

Koolhydraten

56.3 g

Suikers

30.3 g

Vezels

7.0 g

Eiwitten

29.3 g

Zout

2.8 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (15 min. )
  1. Schil de schorseneren met een dunschiller (gebruik daarvoor keukenhandschoenen). Snij in stukken van 4 cm en leg in water met een scheutje azijn (zo behouden ze hun witte kleur).

  2. Snipper de sjalot fijn.

  3. Hak de hazelnoten en de waterkers grof.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Bereiding (15 min. + 30 min. in de oven)
  6. Zet het Ardens gehaktbrood ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Kook intussen de schorseneren 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verhit de olijfolie in een grote braadpan (of wok) en bak de sjalot 1 min. Voeg de spekblokjes toe en bak 2 à 3 min.

  9. Doe er de aardappelschijfjes bij en roerbak 5 min. Meng er de schorseneren onder en laat mee opwarmen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Meng er de waterkers onder en verdeel over de borden. Bestrooi met de hazelnoten. Snij het gehaktbrood in gelijke sneetjes.