Kabeljauw met spirelli, knolselder en pompoen.

nutriscore
1caa5806b8a26375612d351accf5ed071a9f4eb266150851e60946319277df6d.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

708.0 kcal

Vetten

24.6 g

Verzadigde vetzuren

2.8 g

Koolhydraten

77.2 g

Suikers

2.8 g

Vezels

8.0 g

Eiwitten

40.6 g

Zout

1.5 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snij intussen de geschilde knolselder in blokjes van ± 2 cm.

  3. Leg op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1 el olijfolie (per 4 porties). Kruid met peper en zout en meng goed. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Snij de kabeljauw in gelijke porties. Kruid aan beide kanten met peper en zout.

  5. Haal de bakplaat uit de oven. Schuif de knolselderblokjes aan één kant en leg de vis ernaast. Zet 10 à 12 min. in de oven, tot de vis gaar is.

  6. Kook intussen de spirelli in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Maak intussen de dressing: snipper het bieslook fijn en meng met de zure room, de cider en 3 el olijfolie (per 4 porties). Kruid met peper en zout.

  8. Verhit 2 el olijfolie (per 4 porties) in een pan en bak de pompoenblokjes 7 à 8 min. op een hoog vuur.

  9. Meng de spirelli met de knolselder en de pompoen en serveer met de vis. Werk af met de bieslookdressing.