Kalkoengebraad met witloof en krieltjes.

nutriscore
1f9116f5fe5a16e0112e3cdb736d2574e24eca95ec527d5505b5392ccab1885e.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

530.0 kcal

Vetten

22.4 g

Verzadigde vetzuren

5.5 g

Koolhydraten

31.3 g

Suikers

10.1 g

Vezels

5.0 g

Eiwitten

48.1 g

Zout

0.9 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Hak de rozemarijn fijn. Snij de appelen in gelijke partjes.

  3. Verdeel de appel en de krieltjes over een ovenschaal en meng er de olijfolie onder. Bestrooi met de rozemarijn.

  4. Schik er het kalkoengebraad tussen en verdeel er de helft van de boter over. Zet in een voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  5. Smelt intussen de rest van de boter in een braadpan en bak het witloof goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  6. Snij het kalkoengebraad in gelijke sneetjes. Serveer met de krieltjes, de appel en het witloof.