Hertenkalfsragout met pastinaakfrietjes.

nutriscore
Hertenkalfsragout met pastinaakfrietjes
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

477 kcal

Vetten

18.9 g

Verzadigde vetzuren

10.7 g

Koolhydraten

27.6 g

Suikers

13.2 g

Vezels

5.4 g

Eiwitten

37.9 g

Zout

3.5 g

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui fijn.

  2. Smelt de helft van de boter in een grote kookpot. Bak de ui enkele minuten.

  3. Voeg het vlees toe en bak aan alle kanten goudbruin. Bestrooi met de bloem en kruid met peper en zout. Meng goed en overgiet met de wijn en de kalfsfond. Doe er de laurier bij en voeg eventueel wat water toe tot alle ingrediënten onderstaan. Dek af en laat 1,5 uur sudderen.

  4. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  5. Schil intussen de pastinaken en snij in frietjes. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en kruid met zout. Meng goed. Bak 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven en schep halverwege om.

  6. Schil de pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

  7. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de pompoen ± 10 min. beetgaar. Meng onder het vlees.