Tartiflette met ui en aardappel.

Tartiflette met ui en aardappel
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

586 kcal

Vetten

39.9 g

Verzadigde vetzuren

17.8 g

Koolhydraten

32.8 g

Suikers

2 g

Vezels

4.1 g

Eiwitten

21.6 g

Zout

1.8 g

Bereidingswijze

  1. Snij de helft van het spek in reepjes en snipper de uien fijn. Snij de kaas in repen.

  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui 10 min.

  4. Voeg de reepjes spek toe en bak 4 min. Voeg daarna de aardappelschijfjes toe en bak nog 5 min.

  5. Verdeel de helft van de aardappelmengeling over een ovenschaal. Leg er de helft van de kaas bovenop. Bedek met de rest van de aardappelen en werk af met de rest van de kaas. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Leg de rest van het spek op een bakplaat met bakpapier en zet de laatste 10 min. bij in de oven.

  7. Werk de tartiflette af met het gebakken spek en de tijm.