Hammetje met aardappelschijfjes en rodekoolsalade.

nutriscore
8be9a440b5b510eb87a040c5a9445b6caf343b065a338a792a412fec1622cf44.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

554.0 kcal

Vetten

27.1 g

Verzadigde vetzuren

45.1 g

Koolhydraten

28.0 g

Suikers

4.3 g

Vezels

6.1 g

Eiwitten

46.8 g

Zout

5.0 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min. )
  1. Snij de rodekool in heel fijne reepjes en hak de peterselie fijn. Meng met de wittewijnazijn, de mosterd en de helft van de olijfolie. Kruid met peper en zout en zet koel weg.

  2. Meng de zure room met de graanmosterd.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Bereiding (20 min. )
  5. Verwarm de hammetjes zoals aangegeven op de verpakking.

  6. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de aardappelschijfjes 6 à 8 min.

  7. Serveer de hammetjes met de rodekoolsalade, de gebakken aardappelschijfjes en een potje mosterdsaus.