Feestelijke aspergeroomsoep
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

317 kcal

Vetten

13.6 g

Verzadigde vetzuren

6 g

Koolhydraten

34.8 g

Suikers

3.2 g

Vezels

3.4 g

Eiwitten

12.2 g

Zout

2 g

Bereidingswijze

  1. Breng een kookpot met water aan de kook en kook de eieren 9 min.

  2. Pluk intussen de peterselieblaadjes en hak fijn. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Smelt de boter in een pan en bak de champignons 3 à 4 min. Kruid met peper en zout.

  4. Giet de eieren af en koel onder koud water. Snij in 6 partjes en daarna nog eens in 2.

  5. Warm de soep op en bak de broodjes af (instructies: zie verpakking). Werk af met de champignons, de eitjes, de peterselie en een beetje olijfolie.

Tip
Mag het wat feestelijker?

Vervang de eieren door 6 kwarteleitjes die je 3 à 4 min. kookt.