Pappardelle met wittekool en kip.

Pappardelle met wittekool en kip
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

855 kcal

Vetten

23.2 g

Verzadigde vetzuren

10.4 g

Koolhydraten

95.1 g

Suikers

7.1 g

Vezels

9 g

Eiwitten

62.3 g

Zout

1.7 g

Bereidingswijze

  1. Snij de wittekool in dunne reepjes en rits de blaadjes van 1/3 takjes tijm.

  2. Verhit de helft van de olijfolie in een brede kookpot en stoof de kool 10 min. Kruid met peper en zout.

  3. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  4. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de kippenblokjes 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  5. Meng de room en de verse kaas onder de wittekool en daarna onder de pasta.

  6. Verdeel de pasta over de borden, samen met de kippenblokjes. Bestrooi met de emmentaler, geef een draai van de pepermolen en werk af met de blaadjes en takjes tijm.