Plaattaart met witloof en ricotta
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

760 kcal

Vetten

52.1 g

Verzadigde vetzuren

16.8 g

Koolhydraten

54.6 g

Suikers

11.7 g

Vezels

4.2 g

Eiwitten

16 g

Zout

1.5 g

Bereidingswijze

  1. Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Snipper fijn. Hak de walnoten grof en snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  2. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de sjalot en het knoflook 1 min. Roer er het witloof onder en bedruppel met de honing en de balsamicocrème. Kruid met peper en zout. Roerbak 10 à 15 min. Laat goed uitlekken.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Leg intussen 1 vel bladerdeeg met bakpapier (voor 4 personen) op een bakplaat en verdeel er het witloof en de walnoten over tot op 2 cm van de rand. Verdeel er de ricotta over.

  5. Leg er een vel bladerdeeg bovenop en duw de buitenkant aan met een vork.

  6. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei. Geef bovenaan 3 à 4 inkepingen en zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.