Chocomousse met sneeuwrotsjes.

nutriscore
9242dff0ad4f453f43fc0620ee324aee58319ba91c8081fdeb3eabfa2a3e5614.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

469.0 kcal

Vetten

28.2 g

Verzadigde vetzuren

16.7 g

Koolhydraten

44.9 g

Suikers

39.8 g

Vezels

2.0 g

Eiwitten

7.8 g

Zout

0.2 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (5 min.)
  1. Scheid de eidooiers van het eiwit.

  2. Bereiding (15 min. + 4 u. opstijven in de koelkast)
  3. Smelt de chocolade (hou 10 g (per 6 personen) opzij) samen met de boter au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Giet daarna in een grote mengkom.

  4. Doe de eidooiers in andere mengkom, voeg de vanillesuiker toe en mix met de klopper tot een lichtgele schuimige massa. Meng onder de gesmolten chocolade.

  5. Klop nu de slagroom goed stijf en meng ook onder het chocolademengsel.

  6. Klop ten slotte het eiwit stijf, voeg de bloemsuiker toe en klop nog 1 min. verder op. Spatel voorzichtig onder het chocolademengsel.

  7. Verdeel de chocolademousse over 6 leuke glaasjes (per 6 personen). Plaats min. 4 u. in de koelkast.

  8. Smelt vlak voor het serveren 10 g (per 6 personen) pure chocolade.

  9. Haal de chocolade uit de koelkast en bestrooi met mini-marshmallows en bedruppel met de chocoladesaus. Rasp er de witte chocolade over.