Courgettesoep met mascarpone en pesto.

nutriscore
c22fb20587b04bad31c4913ce9e43b492cbb42cdd33044f5e5af9ea27f042acd.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

292 kcal

Vetten

25.7 g

Verzadigde vetzuren

10.9 g

Koolhydraten

8 g

Suikers

5.9 g

Vezels

2.5 g

Eiwitten

6 g

Zout

3.2 g

Bereidingswijze

  1. Snij de ui en de courgette in blokjes.

  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de courgette toe en laat 3 min. stoven. Kruid met zwarte peper.

  3. Voeg de bouillonblokjes en 1 L water toe (voor 4 personen). Laat 10 min. koken.

  4. Voeg de mascarpone en de helft van de groene pesto toe en mix met de staafmixer.

  5. Schep de soep in kommetjes en werk af met de rest van de pesto en de pijnboompitten.