Biohamburger met geroosterde krieltjes en witloof.

nutriscore
2d9c419a9751e7edc72be328b287bd44bc7a28eba883f3e4c7d73accba089e8f.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

660.0 kcal

Vetten

38.4 g

Verzadigde vetzuren

12.3 g

Koolhydraten

32.4 g

Suikers

5.6 g

Vezels

6.3 g

Eiwitten

42.9 g

Zout

3.1 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min. )
  1. Pluk de blaadjes platte peterselie en snipper fijn.

  2. Scheur de oesterzwammen in repen.

  3. Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de bittere kern.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Bereiding (20 min. )
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Snij de ongeschilde krieltjes in de lengte in 2 . Meng er 2/5 van de olijfolie onder en 2/3 van het kruidenzakje (per 4 personen) dat in de verpakking zit.

  8. Leg het witloof met de snijkant naar boven in een ovenschaal en kruid met zwarte peper en zout. Besprenkel met 1/5 van de olijfolie. Plaats samen met de krieltjes 30 min. in de voorverwarmde oven. Draai na 15 min. het witloof en roer de aardappelen nog eens om.

  9. Verhit 1/5 van de olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Voeg de oesterzwammen toe en bak op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout en meng er de platte peterselie onder. Haal uit de pan.

  10. Verhit de rest van de olijfolie in de pan van de oesterzwammen en bak de hamburgers 2 min. aan elke kant.