Veggiestoofpotje met zoeteaardappelpuree en rodekool.

nutriscore
d23c5e15e4032a3d9308551df2afce2dd0be493d29c0f64ecfaccf8147888b15.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

511.0 kcal

Vetten

21.3 g

Verzadigde vetzuren

3.7 g

Koolhydraten

40.2 g

Suikers

28.1 g

Vezels

13.9 g

Eiwitten

27.8 g

Zout

2.4 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snij de geschilde zoete aardappelen in blokjes. Leg op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2/3 van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en prak fijn.

  3. Snipper de rodekool, de peterselie en de ui fijn.

  4. Smelt de boter in een kookpot en stoof de rodekool, de ui, de tijm, de laurierblaadjes, de ahornsiroop, de rode wijn, peper en zout. Voeg de confituur toe en laat nog ± 10 min. garen.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de vegetarische gegrilde stukjes (baktijd: zie verpakking).

  6. Meng de veggiestukjes, de puree en de rodekool en werk af met de peterselie.