Energie
431 kcal
Vetten
26.6 g
Verzadigde vetzuren
9.8 g
Koolhydraten
20 g
Suikers
14.2 g
Vezels
5.1 g
Eiwitten
25.4 g
Zout
1.5 g
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Halveer de spruitjes en meng ze met olijfolie, peper en zout.
Leg ze op een bakplaat en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
Klop intussen de pitjes uit de granaatappel.
Doe de helft van de pitjes in een zeef en duw er het sap uit met een lepel. Meng met de ahornsiroop en de chilisaus.
Rasp er de gember en het knoflook boven en kruid met peper en zout.
Schik de zalm op het bakpapier.
Verdeel er de saus over en zet 10 tot 20 min. in de oven.
Serveer de zalm met de spruiten, de rest van de granaatappelpitten en wat basilicum.