Proeven van Noorwegen: zalm met granaatappel en spruitjes.

nutriscore
6aa447a077459dd3624631753c9c0ea656187c58e9e10d1a8c2a6c03f2dc467c.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

431.0 kcal

Vetten

26.6 g

Verzadigde vetzuren

9.8 g

Koolhydraten

20.0 g

Suikers

14.2 g

Vezels

5.1 g

Eiwitten

25.4 g

Zout

1.5 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Halveer de spruitjes en meng ze met olijfolie, peper en zout.

  3. Leg ze op een bakplaat en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Klop intussen de pitjes uit de granaatappel.

  5. Doe de helft van de pitjes in een zeef en duw er het sap uit met een lepel. Meng met de ahornsiroop en de chilisaus.

  6. Rasp er de gember en het knoflook boven en kruid met peper en zout.

  7. Schik de zalm op het bakpapier.

  8. Verdeel er de saus over en zet 10 tot 20 min. in de oven.

  9. Serveer de zalm met de spruiten, de rest van de granaatappelpitten en wat basilicum.