Zeebaarsfilet met witloof en parelcouscous.

nutriscore
1ea32af349bab8349d54d985bd7346c41bfba309a2867ae894a5a84829365497.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

589.0 kcal

Vetten

18.0 g

Verzadigde vetzuren

3.4 g

Koolhydraten

60.9 g

Suikers

7.7 g

Vezels

4.2 g

Eiwitten

43.7 g

Zout

4.4 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (15 min. )
  1. Snipper de sjalot en het look fijn.

  2. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in fijne reepjes.

  3. Snipper de dille fijn.

  4. Pers de citroen.

  5. Los de groentebouillon op in 7 dl heet water (per 4 personen).

  6. Bereiding (15 min. )
  7. Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het look 1 min.

  8. Voeg het witloof toe en stoof ± 10 min. op een zacht vuur.

  9. Kook intussen de parelcouscous gaar in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de zeebaarsfilets 3 à 4 min. lichtbruin op de velkant. Kruid met peper en zout. Draai om en laat nog 1 à 2 min. verder garen. Haal uit de pan en hou warm. Voeg het citroensap en 2 el water ( per 4 personen) toe aan de pan. Schraap de braadresten los en roer er de helft van de dille onder.

  11. Meng de couscous onder het witloof, verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de dille. Serveer met de zeebaarsfilet en lepel er wat braadvocht over.