Puree van zoete aardappel en pastinaak met zalmburger.

nutriscore
41d782f2e1ff09dfecacb9fd41f659367272d1cce99661df865f8cc0a8064359.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

982.0 kcal

Vetten

67.4 g

Verzadigde vetzuren

17.1 g

Koolhydraten

54.2 g

Suikers

15.1 g

Vezels

10.3 g

Eiwitten

34.4 g

Zout

3.4 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min. )
  1. Schil de zoete aardappelen en de pastinaak. Snij in stukken.

  2. Hak de walnootpitten grof.

  3. Snipper het bieslook fijn.

  4. Bereiding (25 min. )
  5. Kook de zoete aardappelen en de pastinaak 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  6. Meng intussen de zure room met het bieslook en kruid met zwarte peper.

  7. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de zalmburgers 2 à 3 min. aan elke kant.

  8. Stamp de zoete aardappelen en de pastinaak fijn. Meng er de helft van de zure room en de veldsla onder. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Verdeel de zalm over de borden en schep er een toefje zure room op. Bestrooi de puree met de gehakte walnootpitten.