Eendenborstfilet met witloof en aardappelkroketten.

Eendenborstfilet met witloof en aardappelkroketten
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

625 kcal

Vetten

22 g

Verzadigde vetzuren

7.7 g

Koolhydraten

51.7 g

Suikers

11.9 g

Vezels

6.8 g

Eiwitten

52.5 g

Zout

2.7 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Leg de kroketten intussen op een bakplaat met bakpapier en bak ze zoals aangegeven op de verpakking.

  3. Snij de harde kern uit het witloof en snij de stronken in de lengte in 2. Smelt de boter in een brede kookpot en stoof het witloof 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  4. Verhit intussen een braadpan zonder vetstof en bak de eendenborstfilets 10 min. op het vel. Kruid met peper en zout. Giet het gesmolten vet weg en bak nog ± 6 min. op de andere kant.

  5. Verdeel de helft van de honing over het witloof en laat karamelliseren.

  6. Haal het vlees uit de pan en giet het overtollige vet weg. Voeg de rest van de honing toe, verkruimel het bouillonblokje en voeg 1/2 dl water per persoon toe. Laat 2 min. inkoken.

  7. Snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er de saus over en serveer met het witloof en de kroketten.