Eendenborstfilet met appeltjes en veenbessen en grand-veneursaus.

Eendenborstfilet 
met appeltjes en veenbessen en grand-veneursaus
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

725 kcal

Vetten

36.1 g

Verzadigde vetzuren

11.6 g

Koolhydraten

66.8 g

Suikers

42.9 g

Vezels

7.4 g

Eiwitten

29.4 g

Zout

3.3 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min. )
  1. Snij de granaatappel in 2 boven een ruime mengkom. Klop er met een houten lepel de pitjes uit en vang het sap op.

  2. Bereiding (25 min. )
  3. Verhit een braadpan zonder vetstof en bak de eendenborstfilets 10 min. op de velkant. Kruid met zwarte peper en zout. Giet het smeltende eendenvet weg, draai de filets om en laat nog 6 min. bakken. Haal uit de pan en laat 5 min. afgedekt rusten.

  4. Meng intussen de olijfolie met de wittewijnazijn en het granaatappelsap. Kruid met zwarte peper en zout.

  5. Doe de sla in een serveerschaal, bestrooi met de granaatappel- en de pompoenpitten. Meng de dressing net voor het serveren onder de salade.

  6. Warm de saus op in een steelpannetje en verwarm de appeltjes (instructies: zie verpakking).

  7. Bak de kroketten 2 à 3 min. in de friteuse op 180°C.

  8. Snij de eendenfilets in schuine sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er wat saus over en serveer met de appeltjes, de kroketten en de salade.