Sint-jakobsnoten en pens op een bedje van prei.

nutriscore
083cb5ebdaf09b29e4cb16b78a41080de7d3bceb8e5d1e26606d8c6c65af3de4.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

519.0 kcal

Vetten

29.6 g

Verzadigde vetzuren

17.0 g

Koolhydraten

33.5 g

Suikers

6.7 g

Vezels

4.7 g

Eiwitten

23.3 g

Zout

2.5 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Smelt intussen 1/3 van de boter in een braadpan en stoof de prei 2 à 3 min. Overgiet met de witte wijn en laat volledig verdampen. Overgiet met de room en laat nog 5 min. koken. Kruid met peper en zout.

  3. Bak de broodjes 3 à 5 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Smelt 1/3 van de boter in een pan en bak de pens ± 10 min. Kruid met peper en zout. Snij in 12 gelijke stukken (voor 4 personen).

  5. Smelt de rest van de boter in dezelfde pan en bak de sint-jakobsnoten ± 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  6. Verdeel de prei over de borden en schik er afwisselend pens en sint-jakobsnoten op.

  7. Serveer met de broodjes.