Ribeye met frietjes en fruitig witloofslaatje.

nutriscore
d19c4f5bc4dd1848a6334b617a3b5c498922873feb8b007ee15f5805a0bc6a75.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

890.0 kcal

Vetten

47.8 g

Verzadigde vetzuren

18.5 g

Koolhydraten

66.6 g

Suikers

6.4 g

Vezels

2.7 g

Eiwitten

46.9 g

Zout

2.7 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min.)
  1. Hak de rucola grof.

  2. Snij het witloof in de lengte in 2, verwijder de kern en snipper fijn.

  3. Snij de ongeschilde peer in de lengte in 4, verwijder het klokhuis en snij in dunne plakjes.

  4. Besprenkel de peer en het witloof met het citroensap.

  5. Snij de passievrucht in 2 en lepel er het vruchtvlees uit. Duw door een fijne zeef en vang het sap op.

  6. Bereiding (15 min.)
  7. Doe de rucola, het witloof en de peer in een serveerschaal.

  8. Meng de zure room, het passievruchtensap, peper en zout onder de salade.

  9. Kruid het vlees met peper en zout. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak goudbruin aan elke kant. Bak verder naar smaak. Haal uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.

  10. Bak de frietjes in de friteuse op 180 °C (baktijd: zie verpakking). Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.

  11. Giet 1,5 dl water (per 4 personen) in de pan van het vlees en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat 2 min. inkoken.