Schelvishaasje en witloof uit de oven.

nutriscore
ca96345606bab113bee0af05cd5eab2e5de1c0bd627bd22ec48d1cf37f9fcf67.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

462.0 kcal

Vetten

12.9 g

Verzadigde vetzuren

2.1 g

Koolhydraten

51.7 g

Suikers

19.2 g

Vezels

9.5 g

Eiwitten

29.7 g

Zout

1.6 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (15 min. )
  1. Hak de dille grof en snipper het look fijn.

  2. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.

  3. Pers de sinaasappelen.

  4. Snij de olijven middendoor.

  5. Bereiding (25 min. )
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Kook de zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn. Meng met de helft van de olijfolie, de helft van de dille, nootmuskaat, peper en zout.

  8. Schik intussen de stronken witloof in een grote ovenschaal. Bestrooi met het look en de olijven en overgiet met het sinaasappelsap.

  9. Verdeel de vis rond het witloof. Bedruppel met de rest van de olijfolie en bestrooi met de rest van de dille. Kruid met peper en zout. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Verdeel de puree over de borden samen met 2 stronken witloof en de schelvis. Lepel wat braadvocht over de vis.