Gepaneerde kabeljauw met zoeteaardappelfrietjes en tartaarsaus.

Gepaneerde kabeljauw met zoeteaardappelfrietjes en tartaarsaus
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

652 kcal

Vetten

43.3 g

Verzadigde vetzuren

7.8 g

Koolhydraten

40.4 g

Suikers

9.8 g

Vezels

4 g

Eiwitten

23.3 g

Zout

1.5 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Zet 6 min. in de voorverwarmde oven.

  2. Verhit intussen de boter en de olie in een pan en bak de kabeljauwburgers 6 à 7 min. aan elke kant.

  3. Snij de druiven in 2 en meng ze met de rucola.

  4. Verdeel de vis en de frietjes over de borden. Werk af met de salade en bestrooi met gebroken walnootpitten. Besprenkel met de vinaigrette en geef er de tartaarsaus apart bij.