Quiche met zalm en dille
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

284 kcal

Vetten

22.1 g

Verzadigde vetzuren

10.3 g

Koolhydraten

11.5 g

Suikers

0.9 g

Vezels

0.5 g

Eiwitten

9.5 g

Zout

1.2 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snij intussen de lente-ui in kleine ringetjes.

  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de lente-ui kort.

  4. Klop de eieren los. Voeg de room en peper toe.

  5. Rol het bladerdeeg uit en snij er kleine rondjes uit. Leg in de muffinvormpjes en prik gaatjes in de bodem.

  6. Verdeel de lente-ui over het bladerdeeg.

  7. Snij de gerookte zalm in stukjes en meng met de roomkaas. Verdeel over de lente-ui en giet er het eiermengsel over.

  8. Zet zo’n 25 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en werk af met de dille.