Wat eten we vandaag? Een vluggertje!

Wat eten we vanavond? Ook wanneer je niet veel hebt tijd om te koken, kom je best wel met een antwoord op die vraag. Onze oplossing: kies voor een snel recept met weinig werk! Wat dacht je bijvoorbeeld van een hamburger met guacamole en tomaat of tortellini met ham en broccoli? Deze gerechten bestaan uit maar 4 ingrediënten en tover je in 10 minuten op tafel. Lekker makkelijk, toch?

Winkelende dame in Okay

Kooktip: ga voor kant-en-klaar

Door te kiezen voor kant-en-klaar win je heel wat tijd in de keuken. Bij Okay hebben we alvast een ruim assortiment aan kant-en-klare alternatieven: sauzen, dips, voorgesneden groentjes, diepvriesfruit, gerechten … Tover je favoriete gerechten zo nóg sneller op tafel. 

Kookpot met kokend water

Echt of niet: zo bespaar je kooktijd

Keukenhacks, ze zijn handig en besparen je flink wat tijd. Tenminste, als ze juist zijn. Op het web doet heel wat onzin de ronde. Wij nemen alvast enkele kooktips onder de loep!

Kookt warm water sneller?

Ja! Warm water kookt wel degelijk sneller dan koud water. De universiteit van Illinois onderzocht het en concludeerde dat een pot met koud water meer tijd nodig heeft om het kookpunt te bereiken.

Kookt zout water sneller?

Neen. Zout verhoogt het kookpunt: het water aan de kook brengen, duurt dus een ietsje langer. Wél waar: de gaartijd van je pasta, rijst, aardappelen ... wordt ingekort, net door die hogere temperatuur. Het verschil is echter heel klein: een koffielepel zout op een hele pot water biedt je maximum enkele seconden tijdwinst. Doe dus vooral (van bij het begin) zout in de kookpot omdat het lekker is. Bij pasta of rijst mag je gerust tien gram zout per liter water toevoegen.

Kan ik mijn restjes saus invriezen?

Ja! Door je restjes saus in blokjes in te vriezen, kan je ze de volgende keer gedoseerd ontdooien. Aangezien het kleine blokjes zijn, zal je saus veel sneller ontdooien. Ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld vliegensvlug een spaghetti met saus uit de diepvries wil bereiden.

Kan ik aardappelen in de microgolfoven koken?

Ja! Aardappelen garen in je microgolfoven bespaart je talloze minuten. Schil gewoon je patatjes en snij ze in gelijke stukken. Eventueel kan je ze even in koud water laten staan zodat ze steviger worden. Leg ze vervolgens vochtig in een schaal en dek af. Zet ze 6 à 7 minuten op 800 watt in de microgolfoven en laat ze nadien nog een tweetal minuten nagaren. Door voor kleine, vastkokende aardappelen te kiezen, win je bovendien nog meer tijd.

Toon meer