Wat eten we vandaag? Een Vluggertje voor elke dag!

Wat eten we vanavond? Ook wanneer je niet veel tijd hebt om te koken, kom je best wel met een antwoord op die vraag. Onze oplossing: kies voor een Vluggertje, een snel en makkelijk recept voor vandaag met weinig werk! Wat dacht je bijvoorbeeld van een hamburger met guacamole en tomaat of tortellini met ham en broccoli? Deze makkelijke gerechten bestaan uit maar 4 ingrediënten en tover je in 10 minuten op tafel. Snel klaar, echt easy en ook lekker gezond.

Snelle recepten: meer tijd voor wat écht telt

Dankzij onze Vluggertjes hoef je niet te kiezen tussen gezond eten en tijd genoeg voor de leuke dingen in 't leven. Onze recepten zijn eenvoudig, snel én lekker in balans. Zo ga je rap aan tafel en hou je meer tijd over voor een wandeling, je favoriete serie, een goed boek ... of gewoon lekker zalig nietsdoen. Makkelijke en tegelijk ook gezonde recepten met vlees, met vis of vegetarisch: hier vind je inspiratie voor elke dag!

Check onze Vluggertjes op YouTube Shorts

Supersnel aan tafel? Tuurlijk da! Ontdek onze Vluggertjes én hoe je ze lekker makkelijk klaarmaakt nu ook via YouTube Shorts.
Kijk & kook

Makkelijke recepten: veggie en vegan

Vegetarische gerechten en 100 % plantaardige recepten die snel klaar zijn? Check! Haal alles wat je nodig hebt lekker vers én voordelig in je Okay en zet met weinig werk smakelijk en gezond eten op tafel. Laat je inspireren door onze veggie en vegan recepten voor elke dag.

Makkelijke recepten: vis en schaaldieren

Ontdek onze snelle recepten met zalm, tonijn, kabeljauw, scampi en ander lekkers uit de zee! Van heerlijke visburgers tot een easy pasta: allemaal makkelijke gerechten waarmee je in 1-2-3 én lekker gezond alle borden vult. Laat je inspireren door eenvoudige recepten met vis of schaaldieren.

Makkelijke recepten: gevogelte

Op zoek naar een snel en gezond recept met rundvlees, varken of kip? Hier vind je makkelijke gerechten met vlees of gevogelte voor je lunch of avondeten. Vliegensvlug naar je Okay voor vers vlees van de beste kwaliteit en - hup! - in 10 minuutjes heb je al een lekkere maaltijd klaar!

Makkelijke recepten: vlees

Op zoek naar een snel en gezond recept met rundvlees, varken of kip? Hier vind je makkelijke gerechten met vlees of gevogelte voor je lunch of avondeten. Vliegensvlug naar je Okay voor vers vlees van de beste kwaliteit en - hup! - in 10 minuutjes heb je al een lekkere maaltijd klaar!

Icoon kant-en-klare maaltijd

Kooktip: ga voor kant-en-klaar

Door te kiezen voor kant-en-klaar win je heel wat tijd in de keuken. Bij Okay hebben we alvast een ruim assortiment aan kant-en-klare alternatieven: sauzen, dips, voorgesneden groentjes, diepvriesfruit, gerechten … Tover je favoriete gerechten zo nóg sneller op tafel. 

Icoon kookpot

Kooktips voor vandaag

Keukenhacks, ze zijn handig en besparen je flink wat tijd. Tenminste, als ze juist zijn. Op het web doet heel wat onzin de ronde. Wij nemen alvast enkele kooktips onder de loep!

Kookt warm water sneller?

Ja! Warm water kookt wel degelijk sneller dan koud water. De universiteit van Illinois onderzocht het en concludeerde dat een pot met koud water meer tijd nodig heeft om het kookpunt te bereiken.

Kookt zout water sneller?

Neen. Zout verhoogt het kookpunt: het water aan de kook brengen, duurt dus een ietsje langer. Wél waar: de gaartijd van je pasta, rijst, aardappelen ... wordt ingekort, net door die hogere temperatuur. Het verschil is echter heel klein: een koffielepel zout op een hele pot water biedt je maximum enkele seconden tijdwinst. Doe dus vooral (van bij het begin) zout in de kookpot omdat het lekker is. Bij pasta of rijst mag je gerust tien gram zout per liter water toevoegen.

Kan ik mijn restjes saus invriezen?

Ja! Door je restjes saus in blokjes in te vriezen, kan je ze de volgende keer gedoseerd ontdooien. Aangezien het kleine blokjes zijn, zal je saus veel sneller ontdooien. Ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld vliegensvlug een spaghetti met saus uit de diepvries wil bereiden.

Kan ik aardappelen in de microgolfoven koken?

Ja! Aardappelen garen in je microgolfoven bespaart je talloze minuten. Schil gewoon je patatjes en snij ze in gelijke stukken. Eventueel kan je ze even in koud water laten staan zodat ze steviger worden. Leg ze vervolgens vochtig in een schaal en dek af. Zet ze 6 à 7 minuten op 800 watt in de microgolfoven en laat ze nadien nog een tweetal minuten nagaren. Door voor kleine, vastkokende aardappelen te kiezen, win je bovendien nog meer tijd.

Toon meer