Budgetkoken: 7 tips om lekker en goedkoop te koken.

Lekker eten hoeft niet duur te zijn. Bij Okay helpen we je graag een handje om gemakkelijk en budgetvriendelijk heerlijke maaltijden op tafel te toveren.

1. Gebruik een maaltijdplanner

Plan op voorhand wat je de komende dagen gaat eten. Zo kan je makkelijk rekening houden met je agenda: wie is er wanneer thuis, hoeveel tijd heb je om te koken, ... Het bespaart je bovendien die last-minute keuzestress. Maak daarnaast ook makkelijk een (digitaal) boodschappenlijstje om gerichter je inkopen te doen.

2. Shop volgens de seizoenen

Kies voor seizoensgebonden producten. Ze zijn niet alleen superlekker, maar seizoensgroenten en -fruit zijn vaak ook goedkoper en verser.

3. Vergelijk prijzen en let op aanbiedingen

Budgetkoken begint bij voordelig boodschappen doen. Bij Okay profiteer je alvast altijd van de laagste prijs in jouw buurt. Bovendien profiteer je ook telkens van tal van 1+1 promo’s . In onze nieuwsbrief vind je wekelijks ook de sterkste kortingen en een heleboel inspiratie terug.

4. Ga voor goedkope eiwitbronnen

Peulvruchten zoals linzen, bonen, kikkererwten … zijn niet duur, maar wél super voedzaam. Je kan er bovendien alle kanten mee uit!

5. Kies (af en toe) voor veggie

Vlees en vis wegen al snel door op je voedingsbudget. Door wat vaker voor vegetarische gerechten te kiezen, kan je al heel wat besparen.

Wist je trouwens dat Okay de Green Deal Eiwitshift ondertekend heeft? Lees er hier alles over

6. Vul je winkelkar met huismerken

Ons huismerk Boni Selection biedt bijvoorbeeld een breed gamma van meer dan 3.500 producten aan. Da’s topkwaliteit aan de laagste prijzen, ook voor veggie- en ecoproducten. 

7. Volg je budget goed op

Met de Xtra-app krijg je een handig overzicht van je uitgaven per productcategorie, zoals groenten, fruit en zuivel. Met Xtra worden al je kortingen bovendien automatisch verrekend aan de kassa. 

Lekker koken voor minder dan € 3 per persoon*? Probeer deze recepten!

Deze heerlijke gerechten tover je supervoordelig op tafel.

*Gebaseerd op prijzen in Okay Amougies op 31/10/23. De huidige prijzen kunnen hiervan verschillen afhankelijk van het marktaanbod en de tijd van het jaar. De huidige prijzen en referentieprijzen kan je altijd raadplegen in de winkel of bij onze Klantendienst (02 345 2345).