Snelle shakshuka
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

192 kcal

Vetten

14.4 g

Verzadigde vetzuren

2.9 g

Koolhydraten

6.9 g

Suikers

5.2 g

Vezels

2.5 g

Eiwitten

7.5 g

Zout

0.8 g

Bereidingswijze

  1. Snij de ui in halve ringen.

  2. Verhit de olijfolie in een pan met hoge rand en bak de ui en de diepgevroren paprikareepjes ± 2 min. op een hoog vuur.

  3. Voeg de passata toe en meng alles goed onder mekaar. Laat 2 min. sudderen en kruid met peper en zout.

  4. Maak voor elk ei een kuiltje in de saus en breek er het ei in. Zet het deksel op de pan en laat ± 5 min. pocheren, tot het eiwit gestold is, maar de dooier nog zacht.

Tip
Extra smaak?

Voeg eventueel komijn en paprikapoeder toe aan de saus voor extra smaak. Werk af met blaadjes koriander en serveer met wat brood, rijst, bulgur of aardappelen.