Koude pastasalades.

Pasta valt in de smaak bij groot én klein en je kan er alle kanten mee uit in de keuken. Wij verzamelden enkele makkelijke recepten en handige tips voor koude pastasalades. Ideaal als snelle lunch of fris gerecht op warme dagen.

Hoe maak je snel een koude pastasalade?

Griekse pastasalade

Gekookte Griekse pasta

Stap 1: Kook Griekse pasta gaar en laat afkoelen.

Griekse pasta met olijven en tomaten

Stap 2: Meng er halve kerstomaten en olijven onder.

Griekse pasta met olijven, tomaten en feta

Stap 3: Voeg fetablokjes toe.

Koude Griekse pastasalade

Stap 4: Werk af met honing-mosterdvinaigrette.


Pasta pesto

Gekookte penne

Stap 1: Kook penne gaar en laat afkoelen.

Pasta pesto

Stap 2. Meng met groene pesto.

Pasta pesto met burrata

Stap 3: Doe er wat burrata op.

Pasta pesto met burrata, tomaten en rucola

Stap 4: Werk af met rucola, zongedroogde tomaten en geroosterde pijnboompitten.


Pastasalade met garnalen

Gekookte spirelli

Stap 1: Kook spirelli gaar en laat afkoelen.

Pastasalade met garnalen en erwten

Stap 2. Meng mayonaise met erwten en garnalen in knoflook.

Pastasalade met garnalen en erwten

Stap 3: Meng onder de pasta.

Koude pastasalade met garnelen, erwten en dille

Stap 4: Werk af met fijngehakte dille.


Pastasalade voor kinderen

Gekookte farfalle

Stap 1: Kook farfalle gaar en laat afkoelen.

Spirelli met tomaten en worstjes

Stap 2. Voeg kerstomaatjes toe en stukjes tv-worst.

Pastasalade met tomaten, worstjes en veldsla

Stap 3: Voeg veldsla toe.

Pastasalade met tomaten, worstjes, veldsla en pastasaus

Stap 4: Werk af met pastasaus tomaat-mascarpone.


Vegetarische pastasalade

Gekookte spirelli

Stap 1: Kook spirelli gaar en laat afkoelen.

Spirelli met frambozen en braambessen

Stap 2. Meng met frambozen en braambessen.

Spirelli met frambozen, braambessen en guacamole

Stap 3: Lepel er guacamole tussen.

Spirelli met frambozen, braambessen, guacamole en croutons

Stap 4: Werk af met croutons.

5 tips voor een pastasalade

  1.  Kooktip: Voeg de pasta pas toe als het water kookt. Gebruik 1 L water per 100 g pasta en 7 g zout per liter.
     
  2. Hoeveel pasta voorzie je per persoon? Voorzie 100 à 125 g ongekookte pasta per persoon.

  3. Op kamertemperatuur: Haal je pastasalade uit de koelkast en laat ‘m eerst even op temperatuur komen. Dan is hij ’t lekkerst!

  4. Een beetje meer smaak: Kruid een koude pasta meer af dan een warme.

  5. Bereidingstip: Spoel de pasta niet onder water, maar meng ‘m meteen met de saus of de dressing.

Meer inspiratie

Meer inspiratie
Meer inspiratie