Aperitiefhapjes maken.
Een gezellig avondje onder vrienden of familie, daar hoort een hapje bij, toch? En daar hoef je helemaal niet lang voor in de keuken te staan. Ontdek hier onze tips voor snelle en gemakkelijke aperitiefhapjes.
Hoeveel hapjes per persoon?
- Reken per persoon 3 hapjes tijdens het eerste uur. Daarna tel je 2 hapjes per persoon, per uur.
- Heb je minder dan 10 gasten? Selecteer 3 verschillende soorten hapjes.
- 10 tot 20 gasten? Kies dan voor 5 verschillende hapjes.
- 20 tot 40 gasten? Serveer 7 hapjes.
- Ga je voor meer dan 40 gasten? Zet 9 soorten hapjes op tafel.
- Voorzie je alleen maar hapjes? 12 à 15 hapjes per persoon vormen een volwaardige maaltijd.
Hoe groot moet een hapje zijn?
Aperitiefhapjes noemen we ook wel 'fingerfood' en dat mag je best letterlijk nemen. Je moet ze tussen twee vingers kunnen vasthouden en ze passen liefst in één hap in je mond. Denk maar aan een lepelhapje, een kroket of een toastje.
Supersnel hapje: klaar in 1 minuut
Glaasje met forel, appel en rode biet.
Glaasje met kip, zoete-aardappeldip en granaatappel.
Glaasje met pancetta, camembert en vijgen.
Glaasje met feta, munt en avocado.
Makkelijke hapjes met feestelijke toets
Gevulde hartige wafel
Snij een ongesuikerde wafel in reepjes en vul de vakjes met wat zure room, kaviaar en bieslook.
Oh, hapjesboom
Serveer je ovenhapjes in de vorm van een kerstboom en verras je gasten!
Snelle hapjes
Wil je het jezelf makkelijk maken tijdens de apero? Ga voor olijven, tapenades, gemarineerde groenten, dips, crostini, bruschetta ... Wil je toch liever zelf aan de slag? Neem zeker een kijkje in onze hapjes-recepten. Je vindt er tal van leuke tips zoals onze Nacho Grande.
Mag het toch wat uitgebreider maar heb je weinig tijd? Pak het dan slim aan en zet kant-en-klare hapjes op tafel. Je vindt een ruim aanbod koude en warme hapjes in jouw OKay-winkel!
Tips om goedkope hapjes te maken
- Ga voor groenten op jouw aperoplank. Serveer ze met een lekkere dip en het feest kan beginnen.
- Heb je nog overschotjes? Verwerk ze in je hapjes!
- Werk met één basisingrediënt.
- Maak je hapjes niet te groot. Er volgt tenslotte nog een heel menu.