Soep maken.

Een lekker warm kommetje soep. Er is haast niets beters! Van klassiekers zoals tomatensoep, kippensoep en pompoensoep tot ‘speciallekes’: soep, da’s eeuwig variëren en altijd gezellig. Of je ’t nu eet als voorgerecht, als snelle lunch of als volledige maaltijdsoep, met onze soeprecepten zit jij nooit zonder inspiratie!

erwtensoep met gerookte zalm en dille

Makkelijke klassiekers met een twist

Zin in een soepje? Goed idee! Wij zijn alvast fan van deze 5 klassiekers met een originele twist. Probeer ze eens en tover makkelijk een heerlijk kommetje soep op tafel.

5 redenen om vaker soep te eten

  1. Makkelijk. Soep is heel snel klaar en kan je makkelijk opwarmen als je weinig tijd hebt en snel iets wil eten. Bovendien bewaar je soep ook makkelijk in je koelkast of diepvries.

  2. Goedkoop. Soep is een goedkoop, lekker en snel alternatief voor een warme maaltijd.

  3. Gezond. Soep zit vol (verse) groenten. Hierdoor bevat het essentiële voedingsstoffen die belangrijk zijn voor evenwichtige voeding.

  4. Duurzaam. Je kan zowat elke groente gebruiken voor soep. Perfect dus om er restjes groenten en andere overschotjes in te verwerken. Zo moet je nooit meer groenten weggooien!

  5. Veelzijdig. Een lichte gazpachosoep als tussendoortje of een volledige maaltijdsoep: soep kan je eten op elk moment van de dag.

S.O.S. soep: eerste hulp bij soepgevallen

Draait jouw soep soms helemaal in de soep? Geen nood, we helpen je graag met deze makkelijke tips.

Te zoute soep

Wat doe je aan te zoute soep?

  • Voeg water of bouillon toe. Verdun je soep beetje bij beetje en proef tussendoor. Dit werkt natuurlijk het beste bij soepen op waterbasis, en lukt minder goed bij romige of dikke soepen.

  • Ga voor een zoete of zure toets. Gebruik suiker, azijn of citroensap, maar proef tussendoor en voeg niet te veel in één keer toe.

  • Leg een stuk geschilde aardappel in de soep. Laat even meekoken en haal ‘m er dan weer uit. De aardappel zal een groot deel van het zout geabsorbeerd hebben.
Geschifte soep

Wat te doen bij geschifte soep?

Als er kaas, eieren, room … in je soep zitten, kan soep schiften. Gelukkig verandert dit niets aan de smaak van je soep, ook al ziet die er nu anders uit. Je kan schiften voorkomen door je producten eerst op kamertemperatuur te laten komen voor je ze toevoegt.

Te dunne soep

Hoe maak je te dunne soep dikker?

Te dunne soep? Geen paniek. Maak ze wat dikker met aardappelzetmeel of maïzena. Of nog makkelijker: mix een gekookte aardappel door je soep.

Te dikke soep

Wat moet je doen als je soep te dik is?

Te dikke soep los je makkelijk op door er wat extra bouillon aan toe te voegen. Proef tussendoor en voeg niet te veel in één keer toe.

Supermakkelijke soepen

Geen tijd vandaag? Of mag het ook eens écht makkelijk zijn? Bij Okay vind je alvast het hele jaar door kant-en-klare verse soepen, zoals kippensoep en tomatensoep met balletjes. Bovendien bieden we, afhankelijk van de tijd van het jaar, ook lekkere seizoenssoepen aan zoals witloofsoep en kreeftensoep. Heerlijk, toch?

Boni Selection kippensoep 950 ml Boni Selection kippensoep 950 ml
Boni Selection tomatensoep 950 ml Boni Selection tomatensoep 950 ml

7 tips voor een geslaagde soep

  1. Maak grote porties soep en vries er een deel van in. Zelfgemaakte soep kan je tot 3 maand in de diepvries bewaren.

  2. Snel soep ontdooien? Zet je microgolf op half vermogen (400 watt).

  3. Geen tijd of zin om verse groenten te snijden? Gebruik voorgesneden groentjes uit onze versmarkt of de diepvries. Even lekker en sneller klaar!

  4. Kook en mix een aardappel mee in je soep. Zo hoef je achteraf geen maïzena toe te voegen.

  5. Niets makkelijker dan een soep op basis van bouillonblokjes.

  6. Geen room? Geen probleem! Maak je soepje snel smeuïg met een handmixer of blender.

  7. Soep is een geweldige manier om restjes op te gebruiken. Je kan bijna alles in een soep gooien, van overgebleven groenten tot kip, rundvlees of zelfs tofoe.
Toon meer