stap voor stap

Wat als je door jouw doordeweekse keuzes kan bijdragen aan een goede gezondheid, een respectvolle samenleving, beter dierenwelzijn of een schoner milieu? Met 4 iconen willen we je het makkelijker maken om bewuster te consumeren. Stap voor stap.

Wat is stap voor stap?

We verduurzamen stapsgewijs ons productaanbod, onze diensten en al onze activiteiten. Onze initiatieven en inspanningen die een positieve invloed hebben op gezondheid, samenleving, dierenwelzijn en milieu maken we tastbaar. Dat doen we aan de hand van 4 iconen die overeenstemmen met deze 4 thema’s.

Producten, diensten en initiatieven met sterke ambities en een aantoonbare impact op één van de 4 thema’s, krijgen een icoon. Zo willen we jou als consument informeren met concrete bewijzen. En laten zien dat jij ook door doordeweekse keuzes écht een verschil kan maken. Stap voor stap.

Stap voor Stap - Gezondheid

Gezondheid

Je wil gezond(er) leven en je verwacht ook inspanningen van bedrijven, van je winkel. Helemaal terecht. Dus wanneer we initiatieven nemen om onze producten gezonder te maken of alternatieven voorstellen voor een evenwichtige levensstijl, dan maken we dat kenbaar met het gezondheidsicoon. Zo wordt gezonder leven stap voor stap makkelijker.

Stap voor stap -  Samenleving

Samenleving

Bevordert een product, initiatief of dienst een veilige, respectvolle en leefbare omgeving? Dan herken je dat aan het samenlevingsicoon. Door een initiatief met dat icoon te steunen of te kiezen voor een product met het samenlevingsicoon, draag je bij aan een betere maatschappij.

Stap voor Stap - Dierenwelzijn

Dierenwelzijn

Het dierenwelzijnsicoon helpt je makkelijk te kiezen voor o.a. producten en diensten waar een concrete inspanning geleverd is om dieren een betere levenskwaliteit te bieden. Bovendien houden we de vinger aan de pols en bekijken we hoe we de omstandigheden stelselmatig nóg kunnen verbeteren.

Stap voor Stap - Milieu

Milieu

Met het milieu-icoon zie je in één oogopslag welke producten en diensten jouw milieu-impact stapsgewijs verbeteren, en hoe we onze activiteiten verduurzamen. Zo wordt voor het milieu zorgen weer een stap makkelijker.

Samen bewustere keuzes maken met Okay

Snel, goedkoop en makkelijk boodschappen doen in je buurt, daar staat Okay voor. Maar we doen ook graag iets meer. Met informatie en inspiratie over gezondheid, samenleving, dierenwelzijn en milieu willen we jou als klant betrekken bij onze inspanningen voor duurzaamheid en je helpen om makkelijk bewuster te consumeren.

Bewuste keuzes met OKay

Zo maken we samen het verschil

Wij engageren ons om onze producten en activiteiten steeds duurzamer te maken en zo samen met jou een zinvol verschil te maken. Hoe we dat doen?

  • Door je een ruim en kwalitatief aanbod aan verse producten en ‘easy’ maaltijdoplossingen voor te stellen.
  • Door je helder te informeren over onze producten (bv. via de Nutri-Score en Eco-score).
  • Door te investeren in lage-energiewinkels.
  • Door ons actief in te zetten om voedselverspilling te voorkomen.
  • ...

Duurzaam winkelen in de buurt

Omdat jij handig dichtbij boodschappen doet, bespaar je niet alleen tijd, maar vermijd je ook onnodige verplaatsingen. Zo beperken we allemaal samen onze impact op het milieu.

Bovendien ondersteunen we ook lokale initiatieven en verenigingen en stimuleren we de ontwikkeling van onze medewerkers, want ook zij zijn deel van onze buurt!

Stap voor stap bewustere keuzes maken, dat kan snel, goedkoop en makkelijk in je buurt!