Aspergesoep met Aziatische toets.

Aspergesoep met Aziatische toets
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

259 kcal

Vetten

23.5 g

Verzadigde vetzuren

16.1 g

Koolhydraten

7.4 g

Suikers

3.9 g

Vezels

1.5 g

Eiwitten

3.9 g

Zout

0.7 g

Bereidingswijze

  1. Verwijder de houterige uiteinden van de asperges.

  2. Hak de asperges en de courgette in stukjes.

  3. Verwarm de olijfolie in een pan en stoof de groenten aan.

  4. Voeg de currypasta toe en laat 1 min. bakken.

  5. Voeg de kokosmelk, het water en de vissaus toe. Laat alles 7 à 8 min. sudderen.

  6. Mix de soep in een blender en kruid met peper en zout.

  7. Verwijder de zaden uit het pepertje en snij in dunne schijfjes.

  8. Versier de soep met enkele schijfjes peper en een paar blaadjes koriander.

  9. Serveer met een partje limoen.

Tip
Moet je asperges schillen?

Witte wel, groene niet. Kort koken volstaat om hun intense smaak en textuur te bewaren.