Gele paprikasoep met mascarpone.

nutriscore
Gele paprikasoep met mascarpone
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

258 kcal

Vetten

21.3 g

Verzadigde vetzuren

10.8 g

Koolhydraten

10.8 g

Suikers

6.8 g

Vezels

3.5 g

Eiwitten

3.9 g

Zout

3.5 g

Bereidingswijze

  1. Snij de ui in stukken. Schil de aardappel en snij in kleine stukken. Snij de paprika’s in de lengte in 2, verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten en snij in stukken.

  2. Verhit 1/3 van de olijfolie en stoof de ui glazig. Voeg de aardappelstukjes en de paprika toe en laat nog 3 min. stoven.

  3. Voeg de bouillonblokjes toe en overgiet met 1 L water (voor 4 personen). Breng aan de kook en laat 15 min. afgedekt sudderen. Kruid met peper.

  4. Pluk intussen het basilicum en mix 3/4 fijn met 1/3 van de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  5. Mix met een staafmixer tot een gladde soep, kruid naar smaak met peper en meng er de helft van de mascarpone onder.

  6. Verdeel de soep over 4 kommetjes, werk af met de rest van de mascarpone, enkele toefjes gemixte basilicum, enkele blaadjes basilicum en enkele druppeltjes olijfolie.